VEKTORISERING

Beställa ett vektoriserat tryckoriginal görs bäst genom att anlita en yrkesperson. Speciellt om ni vill kunna använda er vektorisering över tid.

Det går under flera namn: Vektorisering, vektoriserad bild, vektoriserad logga, logotyp. Väggtapet och teknisk ritning. Det kan kallas många saker, och samtidigt är det i grunden samma sak: kunna både dra upp och ned, förstora och förminska med bibehållen kvalité. 

Arbetsmetoden

Som illustratör, tecknare och grafisk designer gör jag detta dagligen. Ni kan lugnt luta er tillbaka, med visshet om att detta görs med omtanke och proffesionalitét. Det finns två sätt att vektorisera på, och jag använder båda metoderna, och ibland kombinerar dem. Helt beroende på uppdragets komplexiteten. Handgjort och automatiserat. Det viktiga med automatiserat är att man förstår att manuellt gå igenom vektoriseringen, och säkerställa dess kvalité.

Hur ser man skillnaden på en vektoriserad bild och en bitmap, ”vanlig” bild. Se bilden nedan. 

Vektorisering

Hur mycket kostar det?

Det beror på hur komplex en bild är, och eventuella korr rundor. Jag debiterar minst en timmes arbete 795 kr + moms. De flesta loggorna som exempel, tar 1 timme. Vi kommer överrens om fast pris som grund. Be om offert. Om det kommer ta längre tid än överenskommet, det fasta priset, så kan kostnader tillkomma. Men, Obs! aldrig som en överaskning. Allt sker utan dolda avgifter. Och enligt överenskommelse.

Vektorisering, logotyper, Vektor logga, vektorlogga, CorelDRAW, EPS, PDF, AI, Vektorisering av logga, vektoriseralogga

 

BESTÄLL VEKTORISERING AV LOGGA

Använd gärna beställnings formuläret vektorisering av logga >
Eller ta kontakta direkt via kontaktsidan >

 

KONVERTERA FRÅN ILLUSTRATOR – TILL CORELDRAW

Anpassa er vektoriserade bild, logga, dokument, logotyp till CorelDRAW filformat.

VAD FÅR NI

LEVERANS FILFORMAT CorelDRAW (CDR), EPS, SVG, PDF & AI

Ni får vektoriserings originalet i de vanligaste filformaten som alla de väsentliga dataprogrammen och tryckerier kan använda. Det färdiga originalet anpassas till programmen: CorelDRAW, Adobe Illustrator, InDesign, Acrobat, Adobe Reader: CDR, EPS, SVG, PDF, AI.

 

Bild, logotyper & tryckoriginal levereras i filformat till de dataprogram ni eller ert tryckeri, skyltföretag använder. Exempelvis CorelDRAW, Illustrator, InDesign, Quark, Adobe/Acrobat Reader

PROJEKT, EXEMPEL NEDAN

Vektoriserat adelsvapen, familjevapen, medeltida vapensköld osv. Vektorisering av Stefan Lindblad

Ett företag kontaktade mig gällande ett gammalt adelsvapen från när en adlig familj blev adlad, slutet på 1600-talet. De hade endast en laverad pennteckning till hands, och behövde få den vektoriserad.

Arbetet tog tre timmar att slutföra. Arbetet innefattade analys och research för att säkerställa adelsvapnets korrekthet, samt samtal och rådfrågande med kunden. Och därefter själva vektoriseringen som gjordes för hand i CorelDRAW. (Ingen automatisering).

Exempel nedan: före och efter

Vektoriserad vapensköld, familjevapen. adelsvapen. Förlagan till vapenskölden som användes som referens, finns på webbsidan https://www.adelsvapen.com/genealogi

 

Vektorisering adelsvapen, vektorisering av logga, vektor, logotyp, CorelDRAW, EPS, Genealogi