Stefan Lindblad, Illustratör & Graphic Artist. Kurshållare

I motsats till utmärkta utbildningsföretag såsom Moderskeppet där Adobe programmen regerar (photoshop, Illustrator, InDesign), använder vi här grafiska program som Corel Painter & CorelDRAW från Corel, WordPress och japanska Celsys illustrationsprogram för Clip Studio Paint.

Sneak peak från min Portfolio

Skapade illustrationerna, serieteckningarna samt formgivning av den grafiska romanen (Graphic Novel): ASHES. Skriven av Steven Savile, serietecknare och utgivare Stefan Lindblad under våra respektive Imporints Bad Press och CID Press.


Illustrationer till olika tidningar. Här en helsidesillustration till nyhetstidningen FOKUS kultursidor

Onlinekurserna publiceras av Stefan Lindblad (Canvas Illustration & Design). Yrkesverksam illustratör.

Portfolio Galleri >

Som är illustratör yrket, som även gör grafisk design, är mitt huvudsakliga yrke att skapa illustrationer och design för olika sorters kunder inom olika branscher. Även webbdesign. Det gör att jag dagligdags använder alla de olika illustration och grafiska program, och webb, jag gör onlinekurser om här på Canvas onlinekurser.

Beslutet att skapa kurser på svenska i CorelDRAW, Corel Painter och Clip Studio kom till efter att jag blivit anlitad av olika företag, inom olika branscher. För att på plats hålla kurser för företagens personal i hur man använder CorelDRAW Graphics Suite, specifikt anpassade för deras respektive branscher.

Referenser om Stefan Lindblad

Skyltföretaget JM Skyltservice och hästföretaget Runsten Equestrian bland annat anlitade mig för på-plats-kurser. Efter att ha hållit flertalet webinarier, videos och tutorials på engelska åt Corel Corporation (Alludo Corporation) som utvecklar CorelDRAW, Photo-PAint och Corel PAINTER kändes det som ett naturligt steg att skapa kurser även på svenska. Och något jag är ganska unik i att göra – kurser på svenska i Corel och Clip studioprogrammen.

Lite mer om mig

Min webbsidas portfolio med exempel på mina illustratör och grafisk design: www.canvas.nu | www.stefanlindblad.com.

CorelDRAW Master

Utnämnd av Corel till officiell CorelDraw Master.

Samarbetat med Corel genom åren.

Jag är frilans och egenföretagare och inte anställd av Corel. Jag har samarbetat med Corel i olika former och de är även min kund. Men Corel har inget med min egen plattform Canvas Onlinekurser att göra.

Programutvecklaren Corel har ofta anlitat mig för att hålla video webinar, skriva tutorials (handledningar, kurser) på engelska som sedan översatts till flera olika språk.

Deras Design Team bjöd in mig till deras Advisory Council, som rådgivare inför olika versioner av CorelDRAW Graphics Suite.

Genom åren beta testat CorelDRAW Graphics Suite, vilket gjort mig uppdaterad om nyheter och funktioner, samt direktkontakt med de olika teamen på Corel. Vilket positivt påverkat mitt eget arbete som illustratör och graphic artist/designer.

Även skapat illustrationer till hjälpfilerna & manualer i CorelDraw och Corel PHOTO-PAINT. Gå in i programmet och välj “Help/Hjälp”.

Skrev en en längre text om hur man skapar en illustration och designar ett bokomslag. Den finns tillgänglig i en del versioner av CorelDRAW samt deras hemsida under: “Insights from the Experts”.

Referens artiklar, om min yrkesrelaterade roll med Corel, läs mer

Intervju av Freelancermap om mig som frilans illustratör. läs mer