Stefan Lindblad, Illustratör & Graphic Artist. Kurshållare

Om Canvas
onlinekurser

Redan när jag började arbeta som illustratör upptäckte jag hur givande det var att lära ut till andra, samtidigt som jag utvecklade mig själv.

Genom att dela med mig av mina kunskaper och höll mig uppdaterad inom måleri, illustration och design, blev jag uppdaterad om de grafiska dataprogrammens nyheter och möjligheter. De olika programvaror som blivit en del av min egen verktygslåda. Idag arbetar jag både digitalt och analogt. Såklart!

Onlinekursers story började när jag, Stefan, tog en lunch med min bror.

Vi satt några stycken och åt en lunch på en liten gata på Södermalm i Stockholm. Samtidigt som jag arbetade med att sätta ihop en konstutställning på ett galleri, med de nya målningar jag skapat under ett år, så arbetade jag samtidigt på Dramaten bakom scenen och i foajé på kvällarna. Och under två år dagtid som försäljare i min brors företag, Lindblad & Partners.

Den lunchen slutade med att jag gick in till min brors kontor och sade: “Jag säger upp mig – jag ska starta eget som illustratör”. Eftersom jag ibland haft vänner som kommit förbi min ateljé och fått lära sig måla i olja på duk, började jag tidigt som illustratör vilja lära ut hur man arbetar digitalt.

Canvas illustration & Design hade grundats. Och till det tillkom “Canvas Onlinekurser”.

Beslutet att skapa kurser på svenska i CorelDRAW, Corel Painter och Clip Studio kom till efter att jag blivit anlitad av olika företag, inom olika branscher.

Först lärde jag ut på plats på företag

Jag började nästan direkt använda programvaror som CorelDRAW och Corel Photo-Paint. Och – använde en PC istället för en Mac-dator.

Initialt kändes det ganska ensamt att vara användare av Corels CorelDRAW Graphics Suite, i Sverige på 90talet. Precis innan vi gick över till 2000-talet. Lite som en udda fågel. Men, det förändrades över tid. Och jag upptäckte att många skyltdesigners på skyltföretag i Sveroge använde sig av samma program som jag själv.

Min webbsida med portfolio, gallerier på illustrationer, teckningar och design och bloggen där jag skrev om just CorelDRAW och Photo-Paint, gjorde att Ottawa skickade mig ett email. Ottawa såsom i huvudkontoret där CorelDRAW UI/UX Team satt och jobbade med att utveckla programvaran jag och miljoner andra använde. Det ledde till att jag blev tillfrågad att bli del i deras Advisory Council i utvecklandet, samt börja beta testa programmen.

Skyltföretag, och mindre företag som använde samma program, exempelvis Runsten Equestrian (hästar, ridskola) och JM Skyltservice i Östertälje, anlitade mig för att på plats hålla lektioner för deras personal nya som erfarna anställda. Anpassade för deras respektive branscher. Corel anlitade mig för att hålla flertalet webinarier på engelska. Sedan även på Svenska.

Läs mer om mitt arbete som illustratör och grafisk designer på canvas.nu / stefanlindblad.com

Varför inte Adobe program

I motsats till utmärkta utbildningsföretag såsom Moderskeppet där Adobe programmen regerar (photoshop, Illustrator, InDesign), använder vi här grafiska program som Corel Painter & CorelDRAW från Corel, WordPress och japanska Celsys illustrationsprogram för Clip Studio Paint.

Mitt huvudsakliga yrke är att skapa illustrationer och design för olika sorters kunder inom olika branscher. Även webbdesign. Det gör att jag dagligdags använder alla de olika illustrations- och grafiska program jag gör onlinekurser om här på Canvas onlinekurser. Ni får lära er av en som helt enkelt r i “branschen” 24/7.

Sneak peak från min Portfolio

Skapade illustrationerna, serieteckningarna samt formgivning av den grafiska romanen (Graphic Novel): ASHES. Skriven av Steven Savile, serietecknare och utgivare Stefan Lindblad under våra respektive Imporints Bad Press och CID Press.

Genom att dela med mig av mina kunskaper och höll mig uppdaterad inom måleri, illustration och design, blev jag uppdaterad om de grafiska dataprogrammens nyheter och möjligheter. De olika programvaror som blivit en del av min egen verktygslåda. Idag arbetar jag både digitalt och analogt. Såklart!

Lite mer om mig

Min webbsidas portfolio med exempel på mina illustratör och grafisk design: www.canvas.nu | www.stefanlindblad.com.

Illustrationer till olika tidningar. Här en helsidesillustration till nyhetstidningen FOKUS kultursidor

CorelDRAW Master

Utnämnd av Corel till officiell CorelDraw Master.

Samarbetat med Corel genom åren.

Jag är frilans och egenföretagare och inte anställd av Corel. Jag har samarbetat med Corel i olika former och de är även min kund. Men Corel har inget med min egen plattform Canvas Onlinekurser att göra.

Programutvecklaren Corel har ofta anlitat mig för att hålla video webinar, skriva tutorials (handledningar, kurser) på engelska som sedan översatts till flera olika språk.

Deras Design Team bjöd in mig till deras Advisory Council, som rådgivare inför olika versioner av CorelDRAW Graphics Suite.

Genom åren beta testat CorelDRAW Graphics Suite, vilket gjort mig uppdaterad om nyheter och funktioner, samt direktkontakt med de olika teamen på Corel. Vilket positivt påverkat mitt eget arbete som illustratör och graphic artist/designer.

Skapat illustrationer till hjälpfilerna & manualer i CorelDraw och Corel PHOTO-PAINT. Gå in i programmet och välj “Help/Hjälp”.

Skrev en en längre text om hur man skapar en illustration och designar ett bokomslag. Den finns tillgänglig i en del versioner av CorelDRAW samt deras hemsida under: “Insights from the Experts”.

Referens artiklar, om min yrkesrelaterade roll med Corel, läs mer

Intervju av Freelancermap om mig som frilans illustratör. läs mer