Vi utgår från Corels program: CorelDRAW Graphics Suite och Corel Painter. ONLINEKURSER är flexibla och sker på svenska.  Ni kan studera när ni vill och vart ni vill,  24/7. Varför inte en fika på ett café och plugga lite samtidigt. Det är ju video!

 

Jag som håller kurserna heter Stefan Lindblad och är yrkesverksam illustratör, grafisk designer och officiell CorelDraw Master. En av åtta i världen direkt utnämnd av Corel. Läs mer under “Presenterad av Corel: använder Photo-Paint”.

Beslutet att skapa dessa onlinekurser på svenska, har vuxit fram genom de senaste åren. Onlinekurser kom till, efter att jag genom åren blivit anlitad av olika företag, inom olika branscher, att hålla kurs på plats hos företagen. Som exempelvis JM Skyltservice och Runsten Equestrian. Samt genom de olika uppdrag Corel anlitat mig för. Genom åren har många frågat om jag kan hålla just onlinekurser i CorelDRAW och även Corel PAINTER, för de som både föredrar det, men även sitter runt om i landet. Det har funnits ett behov helt enkelt. Och något jag tycker om att göra, parallellt med min huvudsakliga verksamhet som yrkesverksam illustratör.

Illustration, digital teckning och målning av Stefan Lindblad, för COREL. Tecknad LIVE i Corel PHOTO-PAINT med Wacom ritplatta

Corel har även anlitat mig till att hålla video webinar, skriva tutorials på engelska och översatts till flera olika språk. Inbjuden till att vara Advisory Council rådgivare tidigt i CorelDRAW Graphics Suites utvecklingsfas. Versionerna X4-X7, då programsviten gick in i en viktig utvecklingsfas.

Flertalet av mina illustrationer, teckningar, finns med i CorelDraw och Corel PHOTO-PAINTs hjälp dokumentation inuti programsviten, från och med version X7. Till releasen av version CorelDRAW X5 fick jag på uppdrag av Corel att skriva till deras “Insights from the Experts”, se foto här intill. Och funnits med sedan dess i alla nya versioner av programsviten.

Besök gärna min webbsides portfolio, med exempel på mitt arbete som illustratör och grafisk designer: www.canvas.nu | www.stefanlindblad.com

Jag hoppas att mina onlinekurser kan fortsätta hjälpa både de som har det som yrke och som hobby, att lära sig mer om hur de kan använda dessa fantastiska program för skapande!

För mer information om när jag blev utnämnd till officiell CorelDRAW Master av Corel, mina tre bloggtexter: ”Resan till Corel HQ

 

Från när tecknar jag LIVE för företag. Exempelvis som på fotot från Persontrafiks mässan i Göteborg, uppdragsgivare TRANSDEV.

 

 Denna video gjordes under november-december 2012, på plats i Ottawa, Kanada. Mark Adam i Ottawa, fick på uppdrag av Corel, intervjua och göra filmen. Jag blev inbjuden till Corels huvudkontor under en vecka, i form av CorelDRAW Master.

Stefan Lindblad, Illustratör, grafisk designer, Officiell CorelDRAW Master. Innehar F-Skatt: Canvas Illustration & Design