Om Stefan Lindblad Canvas onlinekurser

Stefan Lindblad, Illustratör & Graphic Artist. Kurshållare

Jag som håller kurserna samt publicerar Canvas Onlinekurser är Stefan Lindblad (Canvas Illustration & Design), yrkesverksam illustratör och Graphic Artist, på heltid.

Beslutet att skapa dessa onlinekurser på svenska i CorelDRAW, Corel Painter och Clip Studio kom till efter att jag genom åren blivit anlitad av olika företag, inom olika branscher, att hålla kurs på plats hos företagen i hur man använder och arbetar med CorelDRAW Graphics Suite. Och ofta specifikt för deras respektive branscher. Exempelvis JM Skyltservice och Runsten Equestrian. Efter att ha hållit flertalet webinar, skapat videos och skrivna tutorials på engelska till Corel i Ottawa, Kanada kändes det som ett naturligt steg att skapa kurser även på svenska.

Jag har alltid upplevt att jag lär mig mycket i mitt eget skapande som illustratör, konstnär osv genom att lära ut till andra det jag lärt mig själv.

Besök gärna min webbsidas portfolio med exempel på mitt arbete som illustratör och grafisk artist: www.canvas.nu | www.stefanlindblad.com . Ni kan eventuellt sett mina illustrationer till olika tidningsartiklar, barnböcker och så vidare.

CorelDRAW Master

Sedan 2012 utnämnd av Corel till officiell CorelDraw Master.

Corel beställde illustrationer, tutorials & videos

Corel Corporation, utvecklare av de grafiska programmen har även anlitat mig för att hålla video webinar, skriva tutorials på engelska som sedan översatts till flera olika språk. Corel Design Team bjöd in mig till deras Advisory Council, rådgivare, tidigt i CorelDRAW Graphics Suites utvecklingsfas. Då specifikt Versionerna X4-X7, då programsviten gick in i en viktig utvecklingsfas. Detta har fortsatt till och från om än i lite mindfre omfång.

Corel beställde dessutom illustrationer till hjälpfilerna, manualer, tutorials som finns i programmen CorelDraw och Corel PHOTO-PAINTs inför släppet av CorelDRAWs version X7.

Till releasen av version CorelDRAW X5 fick jag på uppdrag av Corel att skriva en tutorial till den bok som följde medprogramversionen X5, samt sedan dess finns tillgänglig inuti programmen och deras egen hemsida: “Insights from the Experts”.

Referens artiklar, om min yrkesrelaterade roll med Corel, läs mer

Intervju av Freelancermap om mig som frilans illustratör. läs mer