Illustratörers hjälp & support

Nyhetsgrupper har säkert de flesta hört talats om. Yahoogroups har en hel del där ute på nätet som kan vara bra att veta om. Den som finns på svenska och funnits ett antal år nu, i början otroligt aktiv, nästan för mycket kunde säkert en del tycka med flödet av e-mail som damp ned i mailboxen, den finns som sagt fortfarande kvar. Inte lika aktiv men fortfarande en resurs för de som behöver hjälp med all sköns frågor om illustratörens och formgivarens arbetsvardag. Den heter: http://groups.yahoo.com/group/svIllustration/ prova och gå med den har varit mångas hjälp, och människorna är glada på den ”listan” som den kallas ibland av vissa.

En annan lista är en organisation-Svenska Tecknare
Och ytterligare listor, nyhetsgrupper, är en som finns för de som jobbar i Corel Painter eller CorelDRAW, Photo-paint och så vidare med mycket kvalitativ hjälp. Yrkesfolk och programförfattare som delar med sig av sin kunskap, denna är: Corel Newsgroups.
Scrolla ned på denna sida lite så ser ni alla newsgroups som finns där för respektive program.

Sen finns det ju även andra resurser att tillgå. För de av oss som gillar att se på, teckna själv eller redan jobbar med digitala illustrationer, concept art och allt vad det heter så finns det flera webbsidor som har sina egna forum.
-CG Channel, -CG Society, -Conceptorg, -ImagineFX för övrigt ett utmärkt magazin och Computerarts, för att nämna några. Dessa har varit bra som inspiration och hjälp när det behövts. Kanske kan vara något för er också.

Stefan Lindblad
konstnär & illustratör
http://intressant.se/intressant

Similar Posts