|

Print 2013 – mötte Falk Graphic, utställare på mässan i Kista

Print 2013 pågår för fullt ute på Kistamässan i Kista, förorten norr om Stockholm City, längs med motorvägen E4:an innan man kommer till Arlanda, ungefär, så ni får en visuell bild av Kistas plats på jorden.

På mässan PRINT 2013 fick jag den trevliga möjligheten att träffa och språka lite med olika utställare på mässan jag aldrig pratat med tidigare. Däribland Helene Waerland (säljare/regionschef) och hennes manliga kollega jag inte han få namn eller visitkort av, från Falk Graphic i Falkenberg.

print2013

Det blev lite prat om CorelDRAW och Corel PHOTO-PAINT med Helene Waerland och hennes manliga kollega. Det var kul. Det är egentligen alltid roligt att prata CorelDRAW. Och som många vet använder jag CorelDRAW, Photo-Paint och Corel Painter dagligen – ja, och så beta testar jag ju programmen dessutom. Behöver jag verkligen säga att COREL i Ottawa, Kanada utnämnde mig till en av få CorelDRAW Master i världen, och bjöd över mig till deras huvudkontor? Nej, så jag gör det i alla fall. ..Så det blir mycket lätt att prata om programmen 🙂

Men jag fick också möjlighet att få en se lite vilka de på Falk Graphic är och vad de trycker för något. Och det är alltid bra och intressant att höra direkt från tryckerier vad de de facto gör för något i deras tryckerier. Jag fick också se en snygg vinylskivs trycksak Falk Graphic tryckt upp för att presentera sig själva, med mycket inspiration från några av Beatles klassiska skivor. Såsom “Revolver”. Mycket snyggt fotat, layoutat och tryckt. Högklassiskt! Design av Lars Nordin/mecs.se och bilder i samarbete med Falk och Jesper PMAN Peterson.

Stefan-Lindblad_PRINT2013_FalkGraphicKista_1_2013Helene Waerland i Falk Graphics monter på Kistamässan PRINT 2013, Kista, Stockholm.

Stefan-Lindblad_PRINT2013_FalkGraphicKista_2_2013

Stefan-Lindblad_PRINT2013_FalkGraphicKista_3_2013

Innan jag gick vidare från Falk Graphics monter, tror jag att jag hann få med att jag gör allt från Illustrationer, grafisk form och tryckoriginal som professionella vektoriseringar – man måst ju passa på. Nå, de kanske glömde bort mig sekunden efter.

Men skämt åsido, Jag tycker det var bra gjort av Falk Graphic att vara med på mässan PRINT 2013. Jag förstår inte varför inte fler tryckerier var där på mässan som utställare än de som var där. Det är en utmärkt plats att synas och visa upp sig och ragga kontakter. Jag ser dessutom en stor utvecklings potential för mässan om de vågar växa lite till med lite fler utställare. Och att fler tryckerier och andra inom branschen ställer ut och visar upp sig. Och då menar jag även programutvecklare etcetera.

Nu behöver bara Falk Graphic och andra som inte trodde att CorelDRAW Graphics Suite fortfarande fanns kvar, läsa på lite och upptäckte styrkan och fördelarna med CorelDRAW, Läs mer här om just CorelDRAW och branschen som sparar pengar > http://canvas.nu/stefanlindblad-blogg/?p=1171

 

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk formgivare
som även gör original: vektoriseringar,
Färgseparerade screentryck
och annat smått och gått
www.canvas.nu

 

 

Similar Posts