|

Synka Huawei kalenderapp med Googles kalender

Det tog mig bara ett år, typ, sen fann jag lösningen. Jag har en Huawei P10 och använder från och med igår Huaweis egen kalenderapp, vilket kan låta som en liten obetydlig sak.

För egen del så fan jag ingen lösning att synka kalendern med min Google online-kalender. Det gjorde att jag använde Googlekalendern i mobilen också. Nu är det en utmärkt app, men Huaweis kalenderapp (EMUI Huaweis eget UI) är helt enkelt mer slick och visuellt trevligare i mobilen än Googles kalenderapp. I alla fall tycker jag det själv. Inte så mycket bells and whistles på liten yta, typ.Igår, sent på valborgs-kvällen, precis innan midnatt, fann jag artikeln på nätet som förklarade hur enkelt det är: “Synka Huawei kalender app med Google kalender”. Och även han har liknande skäl. Ps. ja, jag vet man ska inte ligga i sängen eller sitta uppe med sin smartphone och surfa – det är inte bra för sömnen. Men, det gick bra det med. När man blir glad så löser sig det mesta! För mig som egen småföretagare är såna här lösningar väldigt trevliga.

Lösningen heter Installera Google kalendern och synka med Huaweis.

1) Ha Googles kalender app installerad, lägg den förslagsvis i Googles mapp/kluster med egna google appar. Du ser den inte, men den är där.

2) Logga in dig på ditt Googlekonto. Och i Huaweis kalenderapp välj “Ditt namn”. Det vill säga det namn som är ditt googlekonto.

På en gång och supersnabbt och enkelt uppdateras och synkas de två kalendrarna. Vilket är utmärkt då jag använder Googles kalender på min laptop.

Om du uppskattar min blogg, uppskattas alltid en support-fika, tack!

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk designer

Similar Posts