Illustratör, Stefan Lindblad, skissblocket, Stockholm, Vasagatan
| |

En teckning i mitt skissblock, minns sommaren som var, med vinterns snöflingors entré

Såg en knappt märkbar snöflinga falla genom luften framför mig. Vilket, ihop med en teckning i mitt skissblock, fick mig att minnas hettan vi haft denna rekordsommar.

Den här morgonen vaknade jag till ett lätt vintertäcke. Jag ropade, försiktigt, men entusiastiskt till Mia: “Det har snöat!”. Öppnade fönstret och lät frisk luft och morgonsolen komma in. En perfekt vintermorgon.

Satte på vattenkokaren till Mias gröna te, med kardemumafrön. Malde färska kaffebönor, “Zoega’s Mollbergs blandning”, espressostil till mig själv. En utmärkt crema och lite mjölk. Två grekiska brödskivor, bregott och skivad gurka. Sommarens värmebölj tycktes aldrig ta slut. Att se de första snöflingorna i slutet av november blev en slags lättnad.

Jag kommer fortfarande ihåg sommaren med glädje, när jag strosade via gatorna i centrala Stockholm, Hötorget, Gamla Brogatan, Vasagatan mot Centralstation. Jag tog fram mitt Moleskine Sketchbook (skissblock), tuschpennor. Det blev en illustrationen där Vasagatan passerar under bron, på sin väg mot Tegelbacken. I höjd med lilla Espresso House nära taxibilarna och hotellets hörn. Hettan var tryckande + 30-33 C. Lite spännande miljö och vackert till och med. Mitt i bland alla människor till och från sina jobb. Turister smattrande med sina smartphones kameror, kartor i hand. En plats där människor alltid är på väg någonstans. Och ändå, den här dagen lite mindre trafik. Solens sken skapade ganska skarpa linjer och till viss del siluetter.

Vintern har nu officiellt kommit till den här stan också. Vinterns magi, kalla dagar och nätter. En tid för te, kaffe, bullar, kakor. Varm choklad och små marshmallows.

Stefan Lindblad
Illustratör & grafisk designer

Gillar ni bloggen, fått tips, och vill supporta, uppskattas alltid en fika. Klicka på kaffe-knappen nedan. Tack! Den tar er till PayPal.

Prenumerera på bloggen via e-post

Prenumerera på min blogg via email, lika enkelt att avsluta som att påbörja!

Similar Posts