Uncategorized Gott & Blandat

Centern med Maud Olofsson gör rätt

Centerledaren Maud Olofsson gör helt rätt. Jag förstår inte den hårda kritiken för att hon och de runt omkring henne vågar kritisera de felaktigheter som gjordes och fortfarande görs gällande tsunamin. Varför skulle Centerledaren Maud Olofsson behöva rätta in sig i leden runt de andra borgerliga partierna. Centern verkar nu vara det enda partiet på den svenska politiska kartan med civilkurage. Jag hoppas Centern med Maud Olofsson i spetsen står fast vid misstroendeomröstning. DET är att respektera alla de som drabbades av tsunamin. Att inte lämna in en misstroendeomröstning är att göra precis tvärtom, och det som svensk politisk media och politiker gör så bra; käbblar. Att göra misstroendeomröstning till politiskt käbbel är att skymfa alla de som drabbades.

Här har vi äntligen ett parti med en partiledare som tycks till det yttre våga stå för något, men det svensk politisk media och övriga politiker väljer att göra är att slå till den som talar ut.

I den svenska politiska soppan, med egentligen inte ett enda parti att kunna rösta på i det stundande valet, framstår helt plötsligt Centern med Maud Olofsson som det möjliga partiet att rösta på.

Stefan Lindblad
Illustratör & konstnär

Similar Posts

5 Comments

 1. Som jag nämnt tidigare på en blogg som tog upp samma händelse, så är Freivalds redan sågad jämns med fotknölarna, båda av sina egna medlemmar och av den nyligen presenterade utredningen.
  Centerns agerande ger mest intryck av att man sparkar på någon som redan ligger ned, vilket nog inte ger så många ”bonusröster” som Centerpartiet själva hoppas.

  Känns lite som om Maud och Centerpartiet mest nyttjar situationen till att skapa rubriker kring sitt eget parti, tyvärr.

 2. För det första upplever jag bara centerns utspel som rent populististiskt vars syfte ska vara att ge centern en identitet. En slags panikåtgärd när man faller allt längre ner mot fyra procent.

  För det andra så har ju centern ingått ett allians och där är det väl ”en för alla, alla för en” som gäller?

 3. Grabbar, ni är ute och cycklar båda två. Tycker ni verkligen det är bättre att sitta ned och hålla tyst när någon vågar kritisera felaktigheter?

  Det är lustigt hur svenskar väljer att reagera i såna här situationer.

 4. Du är en fullblodsidiot om du tror att Centern beter sig som de gör av annat än populistiska skäl. Sakfrågan är oväsentlig i sammanhanget, det hade lika gärna kunnat handla om något fiffel med kvitton. Makten står, som vanligt, i fokus.

 5. Kalla mig fullblodsidiot om du så önskar, men stå då gärna öppet med vem du är.

  Nej jag är ingen fullblodsidiot, det kan du vara jälv. Visst är maktspelet i politiken synlig, men sakfrågan är INTE oväsentlig du lille anonym. Du anser alltså att det är bättre att man inte gör ett enda jävla dugg, hm, ja det är ju också ett jäkla förhållningssätt här i livet.
  Fortsätt och lev så du. Jag å andra sidan vill att de som gör dåligt i politiken också ska få konsekvenser för det.
  Även om centern gör politik av det hela så har de i motsats till de andra svarat med att göra det jag personligen anser i frågan.

  Problemet är att det är ett år för sent, det skulle ha skett på en gång.

  Stefan Lindblad

Comments are closed.