| | | |

Digital illustratör goes traditionelt ljusbord

Digital illustratör det är jag samtidigt som jag har det lite mer traditionella ljusbordet kvar och nära till hands när det behövs. Nu använder dock inte ljusbordet så ofta, men det är ett ganska fantastiskt litet hjälpmedel. Ett som varit en väsentlig del för de flesta illustratörer genom decennier. Efter jag tecknat denna skiss på papper och ljusbordet så tar jag in bilden i datorn och fortsätter.

I andra lägen tecknar jag direkt från start med min Wacom ritplatta och penna. Direkt i mina digitala programvaror som CorelDRAW, Corel PAINTER och Clip Studio Paint. Ett organiskt arbete där det ena inte förtar det andra.

Illustratör Stefan Lindblad, kalkera, ljusbord, ritbord, wacom cintiq pro, mikrofon, daylight wafer 1
Stefan Lindblad, illustratör, tecknar på sitt ljusbord

En period över några år slutade jag nästan teckna på papper med tuschpennan, något jag gjort hela mitt liv. Sen tog jag upp det igen. Kände direkt hur även mitt digitala tecknande med Wacom penna blev bättre. Och jag kände mig direkt lugnare och mer hemma.

Illustratör Stefan Lindblad, kalkera, ljusbord, ritbord, wacom cintiq pro, mikrofon, Clip Studio Paint
Illustration Stefan Lindblad

Jag är fortfarande en mycket digital illustratör samtidigt som jag fortfarande tecknar även på papper. Mitt skissblock lämnar mig aldrig.

Stefan Lindblad

Illustratör

Similar Posts