Falska serienummer stänger CorelDRAW X4, ” Error 24 “, – inget konstigt men folk blir upprörda

“Product Installation Unsuccessful Please Reinstall Error 24″Den senaste versionen av CorelDRAW Graphics Suite är X5. Den tidigare versionen X4 har blivit utsatt för illegala serienummer som säljs med illegala programversioner för “rabatterade” priser.
Lösning på problemet här, se uppdaterad info:
Uppdaterad info: Corel erbjuder en amnesty policy för god-tro-köp, läs mer här>

På Corels officiella forum CorelDRAW.com har CorelDRAW X4 användare börjat klaga på att CorelDRAW X4 stängts ned efter den 1 juni 2010. Det har visat sig att dessa program som utan tvekan kan vara köpta i god tro, trots detta har blivit köpta från illegitima webbsidor och butiker (påstås det i alla fall från köpare) i vissa länder. Det har visat sig att Keygens har detta avstängnings datum då deras serienummer-generatorer fått CorelDRAW X4 att helt sluta fungera.

De felmeddelanden de får är Product Installation Unsuccessful Please Reinstall Error 24“.

Corel har gått ut officiellt och försökt förklara vad som skett, bland annat på denna officiella Corel blog>, vad eventuellt dessa köpare har råkat ut för, men dessa köpare av programvaran har ännu inte accpeterat detta besked. Detta trots att det visat sig att de påverkade serienummer som Corel fått tillskickat sig visat sig vara just serienummer som genererats olagligt.

En del har påtalat att de köpt programmen med rabatter där programmen exempelvis på Ebay och andra platser erbjudits för ibland ned till $49 US. Om man betänker att programmet bara i sverige går för ca 6000:- så förstår man rätt snabbt att något lurat i vassen. Frasen “för bra för att vara sant” är rätt passande.

I vilket fall som helst har Corel erbjudit sig att hjälpa alla som köpt programmen legitimt om det skulle visa sig att en legitim produkt skulle krångla. Som sagt alla som hittintills hört av sig till Corel visade sig ha illegitima serienummer trots attde köpts i god tro.

Uppdaterad info: Corel erbjuder en amnesty policy för god-tro-köp, läs mer här>

Stefan Lindblad
Illustratör & konstnär

Similar Posts