|

Köp boken: Spelet (inbunden) Författare KG Johansson, ISBN: 9789186651879, Hegas Bokförlag

I priset ingår bokmoms 6%.
I priset ingår frakt 30 Kronor, Posten

Pris: 130:-

Köp boken här: http://canvas.nu/stefanlindblad-blogg/?page_id=2047&catid=7

Denna bok finns här, men är slut på förlaget. En mycket populär bok, och fortfarande lånas den ut på Biblioteken runt Sverige.

Säljs direkt från mitt eget lilla lager, Oanvända böcker. Nyskick.

SPELET
Författare KG Johansson
Illustratör & bokomslags formgivning Stefan Lindblad

Spelet_StefanLindblad_MED-228x228

paypal_logo_VisaMasterCard_small

 Köp boken här: http://canvas.nu/stefanlindblad-blogg/?page_id=2047&catid=7

Lättläst! Det här en bok från Hegas, specialförlaget för lättlästa barn- och ungdomsböcker. Böckerna vänder sig till alla läsare, också dem med lässvårigheter.
John spelar dataspel. Han kan sitta i timmar, dagar och nätter framför datorn. En natt blir han uppringd av en okänd man. Under stor dramatik får John ett nytt spel. Och det spelet börjar förändra honom. Han känner inte längre igen sig själv. En riktigt spännande bok om mystiska samtal, hemliga möten och våldsamma biljakter. Men också om dataspel som omedvetet förändrar en människa.
Elever på Nyhamnsskolan har läst KG Johanssons manus till boken Spelet. De tyckte den var en av Hegas absolut bästa böcker.
Från 11 år.
MER OM BOKEN
Titel: Spelet
Format: Inbunden
ISBN: 9789186651879
Förlag: Bokförlaget Hegas
Utgivningsland: Sverige
SAB: uHc
Illustratör: Stefan Lindblad
Antal sidor: 100
Vikt: 300 g
Höjd: 216 mm
Bokens handling:

John spelar dataspel. Han kan sitta i timmar, dagar och nätter framför datorn. En natt blir han uppringd av en okänd man. Under stor dramatik får John ett nytt spel. Och det spelet börjar förändra honom. Han känner inte längre igen sig själv. En riktigt spännande bok om mystiska samtal, hemliga möten och våldsamma biljakter. Men också om dataspel som omedvetet förändrar en människa. Elever på Nyhamnsskolan fick läsa manuset till boken, och de tyckte det var en av Hegas absolut bästa böcker.


Recensioner på boken lyfter trevligt nog upp även illustrationerna. Läs nedan:
Musikern och författaren Kjell-Gunnar Johansson har skapat en spännande bok av hög kvalité som bör fascinera många typer av läsare. Det handlar om John som en dag får ett datorspel av en mystisk man. Han dras in i spelet och fastnar trots att han märker att det går ut på att döda terrorister och syftet med spelet är att göra spelaren till rasist. Sedan vill den mystiske mannen ha tillbaka spelet och en hotbild skapas mot John och hans vän Sofia. Lika snabbt som de dras in i spelet fastnar jag i boken. Den är välskriven och har en stor detaljrikedom och är lättläst, med stor stilsort och andra knep för att underlätta läsningen. Berättelsen är illustrerad av konstnären och illustratören Stefan Lindblad. Det är otäcka bilder tecknade med svart tuschteknik. Författaren och illustratören handskas med det brännheta ämnet rasism på ett storartat sätt. – Anna-Karin Lindh, Bibliotekstjänst AB

Redan på första sidan antyder texten att något spännande nog kommer att ske, vilket också blir fallet. Det är en kuslig berättelse och tyvärr ganska verklighetstrogen. Högstadiekillen John får felaktigt i sin hand ett dataspel, vars innehåll går ut på att smygande styra spelarens tankar, så att man efter ett tag är en fullständig rasist, som avskyr alla muslimer. John och hans kompis Sofia märker hur fort fördomar får plats hos dem, när de testar spelet, och de funderar över hur ett sådant här spel kan styra ett helt folks tankar i en viss riktning. Boken är mycket lättläst med korta stycken, korta meningar och enkelt ordval. Några få svartvita tuschillustrationer passar utmärkt till texten. En bok som ger en spännande läsupplevelse, men som också utgör ett fantastiskt underlag för samtal runt ämnet fördomar och rasism. – Lena Franzén, Bibliotekstjänst AB

Similar Posts

2 Comments

 1. Hej!

  Jag skulle behöva köpa boken: Spelet (inbunden) Författare KG Johansson, ISBN: 9789186651879.
  Jag läste på nätet att boken kan köpas direkt från dig.

  Kan du möjligen posta 1 ex till vårt bibliotek i ….?

  MVH
  Marjo P…
  Myndighet för ….

  1. Hej Marjo,

   Javisst går det bra att köpa boken direkt från mig. Jag har ett mindre antal exemplar kvar.
   Jag har skickat ett email direkt till dig.

   Roligt att du hittade hit!

   Hälsningar
   Stefan Lindblad

Comments are closed.