Frilans & Småföretag

Linkedin nätverkare frågar frilans illustratör om att arbeta…

Jag är ofta inne på Linkedin. Det är ofta affärer om bästa säljet, framgången i reda pengar som det basuneras ut om mest. Det är okey. Utan sälj, inte mycket inkomster, men det handlar om mer än så.

Dock, när jag bestämde mig som 13 åring att försörja mig som konstnär och 1997, långt senare, startade firma som frilansande illustratör och grafisk designer, så var den ekonomiska delen riktigt central. Tillsammans med drömmen om ett roligare, friare arbetsliv. Men den absolut viktigaste ingrediensen var det kall och det måste och det obönhörliga behovet att skapa bilder, som varje konstnär bär inom sig.

Det absolut tråkigaste med att göra affärer utifrån ens djupa ”måste”, ibland slentrianmässigt kallat ”passion”, är de på bland annat LinkedIn som erbjuder mig att jobba gratis för dem (ja, ni läste rätt). Eller de som tror att jag kan tänka mig hjälpa deras företag och drömmar att uppfyllas och växa – genom att illustrera, teckna och grafiskt designa helt och hållet gratis (ja, ni läste rätt).För övrigt tror jag många inte alltid inser vilken kapacitet som finns hos en illustratör och grafisk designer med genuina kunskaper om visuellt arbete och visuellt säljande därmed. Som exempel: om det inte vore för Steve Jobs förståelse för att skapa framtida behov och förståelse för bild, form och design, så hade inte Apple vuxit sig så stort, troligtvis. Kan inte tänka mig att så många bad honom arbeta gratis heller. Istället har hans företag vuxit sig enormt stort , trots sitt mycket höga pris.

Nej, jag använder inte vare sig Macdator eller iPhone. Inte heller Adobe Photoshop.

Bara en tanke så här en fredag. 

Om du uppskattar min blogg, uppskattas alltid en support-fika, tack!

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk designer
www.stefanlindblad.com

Similar Posts