Uncategorized Gott & Blandat

Mitt kreativa plommonträd

Utanför mitt och min Mias fönster finns mitt kreativa plommonträd. Det ger ingen ätbar frukt längre. Det är mest karg, torr ökenseg frukt på trädet, men det blommar vackert varje vår, och ger precis den där skuggan som behövs när solen steker i 30 graders värme.

Nu när jag jobbar med en ny utställning blir det speciellt viktigt att ha det där rummet utanför, där jag kan låta tanken sväva fritt. Ungefär som när jag sitter på ett kafé, men annorlunda. Ett helt annat tempo.

Det svåra är dock när jag sätter mig i ateljén där jag hyr min arbetsplats, en plats jag delar med fyra andra illustratörer och en journalist, att ta med mig det där plommonträdet, det där speciella rummet som det ger. Det går ju inte så jag måste alltså hitta ett ytterligare rum där jag kan låta tanken sväva och verka fritt.

Nu är semestern snart slut för den här sommaren, och 1 augusti har jag satt som min egen officiella dag då jag definitivt är tillbaka igen och jobbar på som både illustratören och konstnären. Just nu bara konstnären med mina utställningsidéer.
Det är nu som sommarens vila ska ha gett frukt. Lite kommer ju alltid.

Hrm.

Stefan

Similar Posts