Ta bort logotyper från Hockey spelare och isarna

Jag förstår vikten av sund ekonomi i svenska hockey klubbar. Men jag kan helt enkelt inte se nyttan kontra upplevelsen, av alla dessa loggor på hockey spelares tröjor.

Vem vill köpa en tröja med en massa reklam på en klubbtröja.

De är placerade högt upp för att de ska synas i TV, fotografier i all tryckt media. Men borde de inte istället ha endast en logotyp på tröjan. Såsom  fotbollslag. För vem orkar se på all den mängd med dem där de sitter nu.

Borde inte pengar och tid fokuseras på att ha reklamen på annan plats, ej tröjor – och inte på isarna. Borde det inte gå att få ännu mer utdelning av reklamen om den kom i en bättre dager?

Om Hockeytröjor, och isarna, blev befriade från den överdrivna mängden, och reklamen exponerades på helt annan plats, skulle jag tro att de rena tröjorna och isarna, skulle ge än mer credd,  tyngd och glädje. Både till sporten, spelarna, lagen – och reklamen.

Se på NHL, lagen, isarna och hur det upplevs både i TV rutan och på plats i Hockey ladorna. Klubbarna och spelarna och fansen skulle troligen känna sig mer som spelare och klubbar och glada fans, än reklampelare. De skulle troligen upplevas ha mer respekt för sin sport. De skulle istället kunna ställa upp på olika Event i samhället med klubbarnas sponsorer. Reklam skulle exponeras funt omkring allt. Återigen se på lagen i professionell fotboll. Tänk om klubben gör ett Event för ungdomssport, och så kör sponsorn reklam runt det hela. Och kan sedan använda reklamen i ett positivt syfte. För att lyfta fram ungdomssport en, med spelare och klubbars goda renommé. Mer än det görs idag.

Tröjorna är rent ut sagt anskrämliga med all reklam.

Om jag köpte reklamexponering i hockey, skulle jag arbeta helt annorlunda än så som görs idag.

Fantasin är minst sagt lagd på sparlåga i det här fallet.

Stefan Lindblad
Illustratör & grafisk designer
www.canvas.nu

Similar Posts