Frilans & Småföretag

Det första omslaget jag gjorde: Spelet, Hegas förlag

Jag har gjort många olika bokomslags design & illustrationer, både på omslaget och inlagor. Detta bokomslag & illustration till boken ”Spelet”, författare KG Johansson, Hegas bokförlag var dock det allra första.

Detta gav en hel del ringar på vattnet – och långt utanför utanför specifikt bokförlagsdesign. Det gav uppdrag till tidningsjobb, olika bokförlag, skrivna tutorials (handledningar) på engelska och så vidare. Jag blev ombedd av Corel Corporationi Ottawa, Kanada att skriva en artikel åt dem. Corel bad mig komma upp med tre olika pitchar på ämnen och de gillade genast detta. Och illustrationen jag gjorde och omslaget jag gjorde, blev använt (med tillstånd av förlaget, samt att copyrighten är min) i den tutorial som handlade om hur man skapar en illustration och designar ett bokomslag från ax till limpa. Och den handledningen/tutorial jag skrev översattes från den engelska jag skrev, till flera språk – även av en annan svensk till svenska!

Utgivningsdatum 2008-08-23

Den tutorial/artikeln i sig har sedan översatts till flera olika språk och lästs av miljoner användare av CorelDRAW Graphics Suite. Ganska fantastiskt när man tänker på det. 

Stefan Lindblad

Illustratör & grafisk designer

Similar Posts