Huliganen & publikvärdarna–katastrofutbildning eller vad?

Idag gick jag in på Aftonbladet sportsidan fotboll. Där har de en läsarbild som klart visar hur lekande enkelt och ostört huliganen “pazzon”, tar sig från läktaren, förbi minst 5-6 publikvärdar/ordningsvakter, hoppar över staketet och sen rusar ut på planen. Man ser hur de inte gör ett enda försök att stoppa killen. Man ser hur den ena dessutom mer tittar på matchen, och det mål som just gjorts.

Katastrofutbildning. Hur svårt egentligen hade det varit att stoppa killen, trycka ned honom i gräset? Träna rugby som jag gjort från 13 års ålder till 21 års ålder. Du kastar dig mot killen, har ditt huvud mot ryggen, håller ihop armarna, glider ned med armarna, håller i, hans ben kommer låsas och den killen faller 100 av 100 gånger. Som sagt ha huvudet i detta fall mot ryggen så får du inte killens kropp på huvudet. Enkelt.

Om dessa grabbar på bilden inte han med så måste de få en adekvat utbildning. De är inte dumma men de har inte fått någon utbildning, det är helt tydligt för vem som helst. Om de HAR fått en utbildning så bör den omedelbart ses över. Som sagt tänk om killen haft en kniv.

Se själva här http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/malmoff/article13082686.ab

 

Stefan Lindblad

Similar Posts