Uncategorized Gott & Blandat

Hundar skyddade, attackerade inte sin ägare

Återigen skjuter poliser hundar. Vad för utbildning får poliser egentligen. Läser man Aftonbladets artikel idag så var det hundar som attackerade och slet och högg sin ägare. Läser man DN idag så var ingen skada funnen, utan ägaren, en man var skadefri.

Om man tittar flera gånger på filmen ser man att hundarna ser ut att knuffa för att väcka sin husse som orörlig ligger ned. Då dyker det plötsligt upp för hundarna helt okända människor. Hotfulla med dragna vapen och med hotfullt kroppsspråk. Om man tittar ordentligt ser man att hundarna ställer sig för att försvara sin husse, ägaren. När då en polisman gör ett plötsligt utfall, en attack mot hundarna, så reagerar hundarna naturligt för att försvara sin husse. Då skjuter polisen med otaliga skott hundarna, samt ser ur att slå hundarna som kämpar mot smärtorna, skydda sin husse och skydda sig själva. Hundarna stod stilla i skydd och försvar. Stilla som sagt, men de skjuts till döds.

Vad för utbildning får poliser. Har de problem att hantera adrenalin? Får de ingen utbildning i att inte använda skjutvapen. Har djur inget värde. Varför ska poliser alltid skjuta djur till döds. Varför inte använda bedövningsmedel. Nät? Eller nått i den stilen. Det sker med hundar och det sker med vilda djur som kommit in bland människor. Typ en älg.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15536997.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15553105.ab

 

Edit.
Fler artiklar, med videointervju med vapen/stressexpert bekräftar det jag själv anser – dålig utbildning med tragiska och onödiga konsekvenser. Hade dessa poliser fått korrekt träning, vilket de själva säkert vill ha, kunde detta ha undvikits.

Familjen till hundägaren talar ut i Aftonbladet
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15555068.ab

 

Stefan Lindblad
www.canvas.nu

Similar Posts

2 Comments

 1. Svenska Polisen e vidriga foljer inte lagen skelv bryter den jemt , men vill att andra ska folja den . Man ser klart och tydligt pa videon att hundarna gar fram ca en meter och skeller stell mot poliserna dom . Poliserna kan dra da vapen och avakta men i detta fallet ser man att dom inte avaktar med dragna vapen alls utan skuter direkt . efter 2 -3 skott kan man se att hundarna backar och e totallt inte hotfulla alls utan soker sej till pasivitet och flykt men polisen fortsetter att tomma sina magasin i hundarna . Detta e absurt och visar vilken kunskap den svenska polisen har helt rubbat och absurt !

 2. Nä, nu måste jag göra mitt inlägg i debatten..
  Båda hundarna är kopplade = ingen fara för omgivningen/poliserna, husse ligger ner (anledning: vet ej). Eftersom inget angrepp föreligger borde poliserna stanna upp och värdera situationen. Det gör dom INTE!

  Hunden till vänster (tydligen den äldre av de två) står stilla och gör inga utfall, bara betraktar.
  Den blir skjuten direkt (stillastående måltavla). Helt i onödan, den visar ingen aggressivitet alls! Polisen hade troligtvis kunnat gå fram och ta kopplet och lett iväg hunden.

  Hund no2 till höger, helt klart en yngre hund som är mer osäker. När polisen börjar hojta går den framåt (tar kontakt). Blir rädd när polisen skjuter den äldre hunden som faller och blir liggande.
  Detta får poliserna att avancera ytterligar framåt och försöka skjuta hunden. Den får panik och försöker förtvivlat fly åt alla håll den kan, men den sitter fast i kopplet och kommer inte undan.
  Sen dör den…

  Hade polisen tagit kontroll över den lugna äldre hunden så hade den yngre följt med UTAN koppel.
  Nu är båda döda.

  Detta är vår nya diskussions-polis. Inkvoterade poliser med rädsla för djur i allmänhet och hundar i synnerhet. Ingen tankeverksamhet, bara impulser på ren instinkt (rädsla), utan att tänka och använda hjärnan konstruktivt.
  Blir så arg..
  Visst finns det hundpatruller inom polisen som har mer kunskap om djur än de här skjutglada papperspoliserna?

  Skicka rätt folk till rätt plats!

  Nu har dom här poliserna verkligen något att skryta om; Jag sköt två kopplade/fastsatta hundar med 20-25 skott tills dom dog. Höjdpunkten i min karriär som polis.. NOT!!!! (bara för att jag var rädd och inte visste hur jag skulle hantera situationen..).

  Förtroendet är lågt… mycket lågt……

Comments are closed.