Sketchbook Heroes illustratörer tecknar tillsammans på Espresso house

I början av juli lämnade jag in färdiga illustrations uppdrag till olika kunder. Då jag plötsligt fick möjligheten att hänga på eventet Sketchbook Heroes. Ihop med illustrator och game artist Ilias Patlis och 25 personer totalt som tecknade loss. Bara så där.

Frilans illustratören och Game Artist Ilias Patlis event och idé med Sketchbook Heroes är sprunget ur podden med samma namn. Han tog podden ut i verkligheten. Sketchbook Heroes samlar flera av poddens lyssnande illustratörer i alla nivåer att mötas över en fika och teckna tillsammans. Snacka med folk och hänger ofta på fiket Espresso house. Denna kväll var som ett pop-up meetup event som kom till genom Ilias inlägg på hans Instagram. Vi blev 25 personer som dök upp.

Teckning, illustration av Stefan Lindblad

Teckningen för kvällen jag fick till i mitt Moleskine Sketchbook. En man jag såg på Vasagatan i Stockholm, när jag var på väg till Espresso house och Sketchbook Heroes. Jag tog några snabba referensfoton och fotade egentligen av en man som med ryggen till lutade sig mot en stor reklampelare. När jag tittade på fotot såg jag den här snubben på bilden. Det fick bli teckningen för kvällen. Jag lade min mobil med fotot uppe bredvid skissblocket medans jag tecknade bilden.

Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Inspirerande och ”a total blast”. Möta så många jag aldrig mött förr, och ändå kändes som man känt varandra sen tidigare. Tecknande illustratörer som släpps lösa, kan inte bli fel. Ser fram mot nästa gång.

Sketchbook Heroes egen superduper illustrator and game artist, Ilias Patlis ler mot kameran. Ciao Maestro!

Nu är det lite ledighet, sommar och lite fritt tecknande som gäller, innan jobbsäsongen sätter igång igen.

Skönt om jag hinner med ett dopp i någon sjö innan sommaren är över. Glass och fika. Träffa vänner och vara tillsammans med min älskling Mia och vår fyrbenta Miss B. Och ladda batterierna.

Trevlig sommar!

Stefan Lindblad

Illustratör