Skicka filer via Skydrive, Dropbox, Yousendit? – Skaffa Winzip och interagera MER!

Gammal kärlek rostar sällan kan även gälla datorprogram!

Jag skickar självfallet flertalet digitala filer till kunder, både små/lätta och större/tunga filer, ofta med en fråga ställd av mottagaren innan jag skickar,: ”Kan du sprenda filen!?”. Många svenska företag i min bransch använder tjänsten SPREND, som jag tror är ett sevenskt föreatag, inte helt säker. SPREND motsvarande YouSendIt ungefär. Men även frågan: YouSendIt?”, ”Dropbox?” och numer ibland även  Skydrive? kan dyka upp. (Ingen har dock ännu bett mig att använda icloud förresten, trots flertalet Mac-användare bland mina kunder.)

winzip165
När jag först startade mitt eget företag, 1997, använde jag Winzip för att zippa mina filer. Förändringar kom eftersom dagens datorer & operativsystem som Windows XP, Vista, Windows 7 och Windows 8, har Microsofts Komprimerade filer funktion till att zippa filer. Och du kan använda andra kostnadsfria Open Source-program som 7-Zip. Men så föll det sig, efter många år då jag också använt dessa gratis tjänster, att jag fick en ny Winzip-licens med min egen nya licens för Corel Painter 12. Och jag bara älskar detta. Jag blev nästan lite känslomässig :-). Nu ser jag återigen varför WinZip är ett så bra program. Det väckte minnen och jag har ju alltid gillat winzip och utseendet på själva programmet. I mina ögon må 7-zip vara alldeles utmärkt, men gränssnittet och användarvänligheten i Winzip passar min smak och mitt sätt att arbeta mycket mer. Och WInzip kostar inget nämnvärt.
En gång någon ställde en teknisk blogg frågan varför människor fortfarande köpte Winzip när det finns gratis tjänster där ute. Men eftersom det är ett bra program och det fortfarande utvecklas och uppdateras och förbättras hela tiden, inte kostar så mycket minst sagt, är det ju helt enkelt uppenbart varför man ska använda det. Och det är inte bara till för att zippa filer. Det finns så mycket mer i Winzip och vad Winzip erbjuder: det vi gör dagligen, skicka filer och dela på ett säkert sätt.

m5600103_WinZip_17_eng_205x211
Jag kommer behålla Yousendit, Dropbox, Skydriva självfallet, men Winzip funktionen som kallas ZIPSEND i programmet är alldeles utmärkt, och påminner om Yousendit. Högerklicka på en fil, välj Zip & skicka. Din e-postklient / programmet Thunderbird eller Microsoft Outlook, LIVE etcetera öppnas och du kan enkelt skicka zip-filen via e-post.

Om du har ett konto med Winzip, ett är gratis, ingår 50 MB liknande Yousendits GRATIS konto, och sedan finns det mer kraftfulla konton, på samma sätt som Yousendit. Läs mer här> https://zipsend.com/email-size-limits?lang=EN&prod=WNZP&ver%20=%2016.5.10096.0%20&%20Vid%20=%20nkln
Med WinZip 17 kom fler nya funktioner – Interaktion med andra tjänster som Dropbox, Skydrive:

”Dela stora filer var som helst-med e-post, SkyDrive Dropbox, Google Drive, Facebook, LinkedIn och Twitter”

Du kan ladda ner en testversion och testa själv. Läs mer på Corels egen webbplats. Winzip, som ägs av Corel har två versioner av Winzip, Standard och PRO. Pro-versionen ger Säkerhetskopiering bland annat.
Winzip Standard och PRO versioner

Här mer detaljerad information från webbplatsen för Winzip, Corel ”Eller om du föredrar http://www.winzip.com/win/en/index.htm

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk formgivare
www.stefanlindblad.com
www.canvas.nu

Similar Posts