Blyertsteckning av Stefan Lindblad på en kvinna med svarta tjocka glasögonbågar, i skissblocket
| | | |

Teckna porträtt som blev fel som blev okey ändå

Så händer det – det blev en teckning som inte alls blev den person jag tänkt teckna av. På grund av några fel dragna penstreck i skissblocket. Jag hade tänkt teckna porträtt av Ingela Lind, konstkritikern medans jag såg SVT dokumentären. Det blev inte Ingela, det blev något annat. Ni kan se dokumentären här SVT Play Ingela Lind.

Jag valde ändå att fortsätta. Det blev istället en person som speglar en och flera personers ansikte ute i världen. Där ute där någon och säkert flera människor ute i världen ser ut så här, men jag har ingen aning om vem, vilka eller vart någonstans. Vi alla har flera kopior till utseendet där ute i vida världen.

Konstkritikern Ingela Lind har funnits på ett sett med mig via ord och tankar om konst genom livet. Speciellt under 80-90 talet. Jag passerade förbi henne för några decennier sedan på stan eller museum under en till två sekunder. Det var det närmaste jag tro jag kom henne rent fysiskt. Men hennes ord, hennes tankar om konst, de kom närmre. Nu finns det många som funnits och finns parallellt med Ingela Lind. Men icke mindre har det varit en resa att följa även hennes tankar om konst.

När jag såg dokumentären på SVT Play igår så mindes jag många konstevent, utställningar under 80-90 talen. Spännande tid.

Stefan Lindblad

Illustratör, konstnär

Similar Posts