|

Redaktionell illustration till Fokus magasin om The Division 2 och Apolitisk Apokalyps

Illustratör, Stefan Lindblad, Fokus magasin, The Division, Donald Trump, Corel Painter, Illustration, Digital
Illustratör, Stefan Lindblad, Fokus magasin, The Division, Donald Trump, Corel Painter, Illustration, Digital

Till Fokus nyhetsmagasin gjorde jag illustrationen till kultursidan. Det handlade om dataspel, dataspelet The Division 2 i synnerhet. Samt det faktum att även om dataspelsutvecklarna inte vill göra politiska spel, så finns ju verkligheten ändå där. En verklighet vi alla möts av i alla nyhetsmedia.

För egen del som illustratör till kultursidan och artikeln så kunde jag helt enkelt inte utelämna Donald Trump i den redaktionella illustrationen. Det hade bara känts konstigt. Det utspelar sig i USA dessutom. En No-Brainer med andra ord. Ni kan läsa artikeln, Fokus nyhetsmagasin ”Dystopiskt Division 2 utspelas i Trumpland” här.

Jag valde att inte teckna i samma stil som dataspelet. Dels för att det gör de så bra själva. Men främst för att jag gjorde en illustration till artikeln och inte dataspelet. Och då kunde förhålla mig friare.

Jag spelar inte själv dataspel, men gillar filmer och genren dystopier och så vidare. Som exempelvis Blade Runner, The Colony, Walking Dead. Där världen rämnat och tar sats för att komma tillbaka. Och överleva i en kaotisk värld. The Division 2 är snyggt gjort som spel. Och det var ett rent nöje att få teckna illustrationen.

Och för de som undrar, såsom aspiring digitala illustratörer. Ja, jag tecknade digitalt för hand med en Wacom Intuos PRO ritplatta och en digital penna direkt i programet Corel Painter.

Stefan Lindblad

Illustratör

Similar Posts