Tryck & Media | Uncategorized Gott & Blandat

Skapa, trycka på canvas duk och montera på kilram – en konst idag

Det finns stunder då man har en bild som man vill få upp på väggen, som en canvastavla. Man Tecknar eller fotar en bild, trycker upp på en duk, och upp på väggen. Enkelt, smidigt och snabbt. Men hur?

När jag blev inbjuden till Corel:s huvudkontor i Ottawa, Kanada, så frågade de på Corel, som skapar det grafiska programmet CorelDRAW, om de kunde få trycka upp en illustration jag gjort, en teckning, och hänga i en av korridorerna på deras huvudkontor. Det sade jag självfallet ja till. På fotot så ses jag stående framför tavlan, tillsammans med Gérard Metrallier, project manager på Corel. Jag är grabben till höger.

Corel, CorelDRAW, Gérard Metrallier, Stefan Lindblad, Illustrator, graphic designer, CorelDRAW Master
Teckning, tryckt på duk, monterad på kilram. Foto, Gérard Metrallier på Corel och Stefan Lindblad, som tecknat illustrationen, en gatuscen i Berlin Mitte, Tyskland

Den illustration jag tecknat i Corel PHOTO-PAINT, se bilden ovan, trycktes upp på en canvasduk, bomullsduk, och monterades upp på en kilram. Trevligt, roligt och smidigt! Det kändes lite speciellt att se att de lade ned det arbetet för en bild jag gjort. Kändes personligt på något sätt.

Ett av de företag som jag kommit i kontakt med, som gör precis likadant, är företaget Canvas Online .

Jag har både tillverkat för hand, och spänt upp många målardukar i mina dar som konstnär. Både till utställningar och offentliga uppdrag. Det går bland annat att se några målningar där jag gjort kilramar och grunderat dukar, och målat tavlorna, på bland annat Scandic Infra City Hotell, Upplands Väsby E:4an, Stockholm.

Det är smidigt och bra med de företag idag, som erbjuder precis det som gjordes till Corel:s kontor i Ottawa, Kanada. Trycka, skriva ut en bild på en duk, och montera på en kilram. Och för min, och en del av mina kunders del, som vill ha en digitalt ritat illustration, teckning jag gjort som en tavla på väggen.

Företaget Canvas Online, som jag kommit i kontakt med, både trycker upp ens egen bild, och skickar kilram och duk hem till en. Man spänner upp, monterar därefter duken på kilramen. Rätt enkelt och smidigt faktiskt. Om ni har en teckning, eller fotografi, kolla in den video som finns på Youtube, rekommenderas! Den är riktigt bra den videon. Pedagogisk. Där kan ni själva se hur enkelt det är att montera sin egen bild på en kilram.

Lycka till och ha kul!

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk designer , konstnär

Similar Posts